Vali Çeber açıkladı: Gaziantep’te 7 ayda 2 bin 497 düzensiz göçmen yakalandı

0
81

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, bu yılın 7 aylık döneminde kentteki asayiş olaylarının geçen yıla göre yüzde 11 azaldığını, bu süreçte güvenlik güçlerince yakalanan 2 bin 497 kaçak göçmenin geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini bildirdi.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç ile kentin asayiş bilgilerini içeren ‘Gaziantep’in Huzuru’ isimli basın toplantısı düzenledi.
“SIĞINMACILARDAN CİDDİ BİR KİTLE GAZİANTEP’TEN AYRILDI”
Vali Çeber, il genelinde Güvenlik güçlerinin düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında 7 ayda 2 bin 497 düzensiz göçmenin yakalandığını söyledi. Çeber, son zamanlarda oluşturulan mobil göç sistemiyle düzensiz göçle etkin mücadele yapıldığını vurgulayarak, “Bir taraftan yasal olarak ilimizde bulunan yabancılara ilişkin iş ve işlemleri yürütürken, diğer yandan da düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleyi tüm Türkiye’de olduğu gibi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Güvenlik güçlerimizin operasyonları ve denetimleri neticesinde 2024 yılının 7 aylık döneminde toplam 2 bin 497 düzensiz göçmen yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Ayrıca ilimizde 25 mobil göç noktası aracıyla düzensiz göçle etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu anlamda mevzuata uymayan bütün durumlara karşı gerekli idari ve adli bütün işlemler daha etkili bir şekilde tesis ediliyor. Şu an devlet olarak uygulamamız bu ama yaptığımız denetimlerin de etkisiyle bizim gönderdiklerimizin dışında da ciddi bir kitlenin ilimizden ayrıldığını hem biz tespit ediyoruz hem de sizlerin bunu sokaklardan hissettiğinizi değerlendiriyoruz” dedi.
“ASAYİŞ OLAYLARININ YÜZDE 94’Ü AYDINLATILDI”
Uygulanan özel tedbirler ve personel planlaması sayesinde suç ve suçluyla mücadelede bu yıl önemli mesafeler alındığını ifade eden Çeber, “Mal varlığına karşı işlenen suçlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 azaldı. Hırsızlık olaylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 oranında azalma sağlandı. Kasten öldürme olaylarında bir önceki yıla göre yüzde 21 azalma sağlandı. 2024 yılında meydana gelen 52 kasten öldürme olayının tamamı aydınlatıldı. Asayiş olaylarıyla ilgili yüzde 11’lik bir azalma oldu ve aydınlatma oranı yüzde 86’dan yüzde 94’e çıkarıldı” diye konuştu.
Vali Çeber, bu yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 10 bin 936 kişinin yakalandığını da sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz