Market denetimlerinde şok eden sonuçlar!

0
93

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde belediye zabıtası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ürün satan işletmelere para cezası uygulandı. Denetimlerde yüzlerce kilo sağlıksız ürüne imha edilmek üzere el konuldu.

Şahinbey Belediyesinin açıklamasına göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri tarafından market ile süpermarketlerde ürünlerin saklama koşulları ve son kullanma tarihlerine yönelik yapılan denetimlerde, kurallara uymayan işletmelere para cezası kesildi.

YÜZLERCE KİLO SAĞLIKSIZ ÜRÜNE EL KONULDU
Denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş 380 kilogram fındık kreması, 80 kilogram reçel, 10 kilogram kuruyemiş ve şekerleme, 12 litre sirke, 93,5 kilogram bozulmuş et, 31 kilogram menşei belirsiz peynir ve bakliyat ürününe el konuldu. Ürünlerin imha edileceği bildirildi.
Fırın ve unlu mamuller satışı yapılan iş yerlerinde ise hijyen, genel temizlik ve gramaj denetimleri gerçekleştirilerek, işletmelere hijyen ve sağlık koşullarına mutlak surette uyulması konusunda uyarılarda ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERİ ZABITAYA BİLDİRİN
Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bakkal, market ya da süpermarketlerden alışveriş yapan vatandaşları daha dikkatli olmaları ve ürünleri alırken mutlaka son kullanma tarihlerine bakmaları konusunda uyararak; vatandaşların, sağlıksız satış yapan işletmeleri de Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirmelerini istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz