Mete, Nurel Enver Taner Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti

0
114

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Genel Müdürü Cengiz Mete, Daire Başkanı Hüseyin Kendirci ile Gaziantep Nurel Enver Taner Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek Enstitünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Genel Müdürü Cengiz Mete ve beraberindekiler, geleneksel kültürümüzü korumak, yaşatmak ve aktarmak amacıyla 27 atölyede ürünler geliştirerek üretimini yapan Enstitünün çalışmaları yerinde incelendi.
Gaziantep’e özgü “Geleneksel Kutnu Dokumacılığı, Yemenicilik, Antep İşi Nakış ve İğne Oyası” atölyeleri hakkında ayrıntılı bilgi alan Cengiz Mete’ye “Antep İşi El İşlemesi”nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine girmesi için yapılan hazırlıklar hakkında sunum yapıldı. Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Sergisi” de ziyaret edildi.
Sergi ve Sunumları gerçekleştirilen Surre Alayı, Deskar-ı Kilis, Barak Kültürü, Bereketli Hilal’de Göbeklitepe proje tema çalışmalarına ait ürünlerin yer aldığı Enstitünün Satış Ofisinde incelemelerde bulunan Cengiz Mete ; bir kez daha üretim, pazarlama, kullanışlılık ve kalite üzerine vurgu yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz